Domů Aktuality Kraj opět přispěje na realizaci protipovodňových opatření

Kraj opět přispěje na realizaci protipovodňových opatření

​Také v letošním roce bude Karlovarský kraj rozdělovat dotace na realizaci protipovodňových opatření. Žádosti o příspěvky jsou přijímány nejpozději do pátku 31. července.


​„Poskytnutím příspěvku chceme podpořit realizaci protipovodňových opatření v ohrožených územích našeho regionu. Z rozpočtu kraje byl pro tyto účely vyčleněn jeden milion korun,“ uvedl krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

Žádat mohou jak obce, tak i právnické a fyzické osoby s výjimkou organizačních složek státu nebo státních podniků. Dotace lze použít například na technická a stavební opatření, na pořízení hlásných systémů či na zapracování povodňových plánů. Maximální výše příspěvku činí 80 % z nákladů projektu. Na jednoho žadatele však může být vyplaceno nejvýše 250 tisíc korun.

V uplynulém roce získala dotaci na digitální povodňové plány například města Cheb a Chodov. Druhé ze zmiňovaných měst navíc pořídilo z příspěvku kraje lokální varovný povodňový systém. Bližší informace o dotačním titulu najdou zájemci na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 7. 2015 - 14:32