Domů Aktuality Nová cyklostezka vede Tašovicemi do Svatošských skal

Nová cyklostezka vede Tašovicemi do Svatošských skal

​Malebnou a hlavně bezpečnější trasu podél řeky Ohře mohou nyní využít cyklisté projíždějící od Doubského mostu až ke Svatošským skalám. Dlouho očekávanou část páteřní Cyklostezky Ohře dnes slavnostně otevřeli náměstek hejtmana Jakub Pánik a primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.
​Trasa 2,2 kilometru nového úseku vede od Doubského mostu levobřežní nivou na břehu řeky Ohře, pokračuje do ulice U Brodu a místní částí Tašovice po nově vybudované  komunikaci k jižnímu konci zahrádkářské kolonie. Přes dřevěnou, 80 metrů dlouhou lávku, která stezku spojuje s pravým břehem v Doubí, pokračuje po stávající cyklotrase ulicí Svatošská. „Nově vybudovaný úsek umožní cyklistům vyhnout se velmi frekventované silnici ve směru z Karlových Varů na Plzeň s intenzivní kamionovou dopravou a výrazným stoupáním. Trasa je daleko bezpečnější, to vidím jako největší přínos,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Na výstavbu cyklostezky získal Karlovarský kraj 85 procent celkových nákladů stavby z  Regionálního operačního programu Severozápad. Finanční prostředky ve výši 32 milionů na předfinancování projektu poskytlo město Karlovy Vary, které se také bude starat o údržbu nového úseku. „Jde o předposlední část Cyklostezky Ohře na území Karlových Varů, která je velmi důležitá pro síť cyklotras plánovaných v našem generelu cyklodopravy. Nyní budeme řešit průjezd přes město, tak aby cyklostezka pokračovala až k obchodnímu centru Varyáda, kde se napojí na další úsek,“ poznamenal primátor města Karlovy Vary.

Na otevření tašovické cyklostezky chce Karlovarský kraj upozornit také uspořádáním Dne Cyklostezky Ohře s dárky pro účastníky.  Akce se bude konat v sobotu 13. června od 11 do 16 hodin ve Svatošských skalách u Karlových Varů a je určena malým i velkým cykloturistům.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 3. 6. 2015 - 13:36