Domů Aktuality Hlasujte pro dopravní stavby Karlovarského kraje

Hlasujte pro dopravní stavby Karlovarského kraje

​Karlovarský kraj nominoval do celostátní soutěže „Dopravní stavba roku“ dva zrealizované projekty, a sice rekonstrukci silnice z Nejdku do Perninku a přestavbu silnice z Aše do Hranic. V rámci veřejného hlasování je nyní můžete podpořit i vy.

Cílem soutěže, kterou vypsalo Ministerstvo dopravy ČR, je profesionální prezentace realizovaných staveb dopravní infrastruktury. Prestižní soutěž každoročně organizuje společnost TOP EXPO CZ a jejími podporovateli jsou Státní fond dopravní infrastruktury, Ředitelství silnic a dálnic ČR a Správa železniční dopravní cesty. V letošním ročníku odborná porota hodnotila rekordní počet přihlášek. Podmínky soutěže nakonec splnilo 46 projektů. Ačkoliv se dopravní stavby Karlovarského kraje neumístily v konečném výběru, ucházejí se nyní o cenu veřejnosti.

Svým hlasem můžete podpořit projekt rekonstrukce tří úseků silnice z Nejdku do Perninku. „Pojetí přestavěných úseků zcela respektuje ráz krušnohorské krajiny a nádherné přírody. Tím jsou tyto stavby výjimečné, proto plným právem mohou kraj reprezentovat v celostátní soutěži,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik. Předpokládaná projektová cena byla 120 milionů korun, přičemž kraji se podařilo akci vysoutěžit za 75,4 milionu. Stavba byla financována z evropských fondů.

Přestavbu silnice na trase Aš – Hranice se také podařilo citlivě sladit s okolní přírodou. Předpokládaná projektová cena byla 50 milionů korun, stavba nakonec kompletně vyšla na 33 milionů korun. Kraj opět využil evropské prostředky. „Kvalitu obou staveb ještě musí prověřit řidiči v běžném provozu, doufám, že i po této stránce renovované silnice uspějí,“ dodal náměstek.

Hlasovat pro projekty Karlovarského kraje pod číslem 44 a 45 můžete na těchto internetových stránkách. Vyhlášení výsledků a představení vítězných staveb se uskuteční 16. června 2015 za účasti významných českých a zahraničních hostů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 5. 2015 - 10:42