Domů Aktuality Přijeďte si pro odměny na Den Cyklostezky Ohře

Přijeďte si pro odměny na Den Cyklostezky Ohře

​Den Cyklostezky Ohře s překvapením a dárky chystá Karlovarský kraj. Akce se bude konat v sobotu 13. června od 11 do 16 hodin ve Svatošských skalách u Karlových Varů a je určena malým i velkým cykloturistům. Kraj tak slaví 15 let svého vzniku i otevření dalšího úseku cyklostezky vedoucího k Doubskému mostu.
​Cykloturisté, kteří chtějí získat odměny, se do pondělí 8. června mohou zaregistrovat na internetových stránkách Karlovarského kraje. Během posledních dvou dnů před akcí - 11. a 12. června - si pak v infocentru v Chebu, Kynšperku, Sokolově, Lokti nebo v Karlových Varech vyzvednou plastové „all inclusive“ pásky na ruku. V sobotu 13. června se po dojezdu k promostanu Karlovarského kraje v areálu „Svatošky  - dětský ráj“ dočkají drobných dárků a občerstvení.

Dospělí obdrží speciální tričko s logem Cyklostezky Ohře a lahev minerálky Korunní. Děti si vyberou z pestré nabídky dárků, která zahrnuje například pexeso, přívěsek, batůžek či sadu pastelek s omalovánkami. K tomu dostanou jogurtový nápoj Hollandia a mohou navíc zdarma skotačit na obří trampolíně a v lanovém centru areálu „Svatošky - dětský ráj“. Zdarma budou k dispozici i vuřty a opéci si je mohou u táboráků. Pro nejmenší bude připraveno brouzdaliště.

O dobrou náladu se u promostanu Karlovarského kraje postará živá hudba, k dispozici budou propagační letáky a mapy Cyklostezky Ohře. Dárky však dostane pouze prvních dvě stě zaregistrovaných zájemců. „Otevření nového úseku cyklostezky ze Svatošských skal k Doubskému mostu vidím jako skvělou příležitost pozvat co nejvíce zájemců a rodin s malými dětmi k projížďce a vyzdvihnout, jakým fenoménem se cyklistická trasa vedoucí napříč regionem stává,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Dosud měli cyklisté od Chebu do Karlových Varů k dispozici 68 km cyklostezky. „Nyní jsme připojili další část a plánujeme dostavbu úseků směrem k hranicím s Ústeckým krajem. Zorganizováním Dne Cyklostezky Ohře chceme veřejnosti ukázat, jak se Karlovarský kraj snaží reagovat na stoupající oblibu cykloturistiky. Myslím, že by se tato akce měla stát tradicí,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Oblíbená Cyklostezka Ohře, kterou kraj buduje od roku 2004, vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem v Lokti, skrz Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily tisíce cyklistů proto, že je bezpečná a bez převýšení. Vede až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu se nikdo nemusí bát, že by jízdu nezvládl. Na trase navíc řada restaurací a bufetů nabízí příjemnou zastávku s občerstvením.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 5. 2015 - 08:13