Domů Aktuality ​Kraj přispěje na drobné vodohospodářské akce

​Kraj přispěje na drobné vodohospodářské akce

​Stejně jako v minulých letech i v tomto roce získají obce v regionu dotace na realizaci drobných vodohospodářských staveb. Pokud to schválí Zastupitelstvo Karlovarského kraje, rozdělí si mezi sebou celkem 14,6 milionu korun.


„Dotační titul je určen všem malým obcím do dvou tisíc obyvatel, popřípadě i částem větších obcí do pěti set obyvatel, které nesplňují kritéria ostatních dotačních programů financovaných z fondů Evropské unie či národních zdrojů. Peníze mohou obce využít na stavbu kanalizací, vodovodů, čistíren odpadních vod, úpraven vod nebo vodojemů,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

O podporu projevilo zájem sedm žadatelů. Tak jako v předchozích letech, i letos byl zaznamenán převis požadovaných dotací nad finančními prostředky vyčleněnými pro tento rok. Žádná z akcí však nebyla vyhodnocena jako prioritní a proto byly požadavky pokráceny rovným dílem. Podpořena bude například výstavba vodovodu v Krásném Jezu u Bečova, v Dražově a Hlinkách na Karlovarsku nebo vybudování kanalizace v Pomezí nad Ohří na Chebsku.  
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 5. 2015 - 14:04