Domů Aktuality Ašskem provede nová mobilní aplikace

Ašskem provede nová mobilní aplikace

​Přeneste se pomocí mobilní aplikace do historie a poznávejte zajímavá místa v Aši a jejím okolí. Aplikace, která využívá nejmodernější technologie chytrých zařízení, nabízí návštěvníkům výjimečný zážitek.


Do konce května bude zájemcům k dispozici unikátní mobilní aplikace, se kterou se jinde v České republice nesetkáte. Její systém umožňuje uživatelům zobrazování zaniklých historických památek v současných kulisách města. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout bývalý evangelický kostel Svaté Trojice, který byl nešťastně zničen při velkém požáru v roce 1960. Město Aš v budoucnu počítá, že se v aplikaci objeví i další památná místa, jako například Goethovo náměstí, ulice Na Příkopech, různé části Hlavní ulice anebo zaniklé obce v pohraničí.

Kromě pozorování virtuálního 3D modelu kostela je v aplikaci také velká řada dalších informací, dobových fotografií a videí. V sekci Hra je navíc ukryta možnost projít celé město formou poznávacího kvízu, který na různých místech města pokládá otázky a dává informace k jednotlivým pamětihodnostem. Aplikace sama pozná, kde se uživatel právě nachází, a provede ho díky tomu pohodlně celým městem.

Návštěvníci, kteří nemají k dispozici chytré zařízení, si mohou  v infocentru města zapůjčit tablety. Více informací o projektu se dočtete na těchto internetových stránkách.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 5. 2015 - 10:17