Domů Aktuality Karlovarský kraj loni opět hospodařil s přebytkem

Karlovarský kraj loni opět hospodařil s přebytkem

​Závěrečný účet Karlovarského kraje potvrdil, že kraj hospodařil v loňském roce s přebytkem ve výši 566 milionů korun. Příjmy rozpočtu byly oproti očekávání o pět procent vyšší, výdaje poklesly o sedm procent. Informovala o tom vedoucí ekonomického odboru krajského úřadu Dagmar Divišová.
​„Na účtech Karlovarského kraje byla na konci loňského roku více než 1 miliarda korun,“ uvedla Dagmar Divišová s tím, že peníze nashromáždil kraj od počátku svého působení. Jednalo se však většinou o vázané prostředky, volné finance činí 116, 7 milionu korun.

Rada Karlovarského kraje rozhodla, že 113 milionů korun bude vloženo do Fondu budoucnosti. „Peníze jsou určeny především k předfinancování projektů s evropskou dotací ve třetím programovacím období. Ze zbylých prostředků ve výši 2, 9 milionu korun by se měly financovat archeologické práce a úprava vstupu do dolu Jeroným u Krásna a prodloužení trasy prohlídky štoly č. 1 v Jáchymově,“ upřesnila vedoucí ekonomického odboru.

Za první tři měsíce letošního roku přišlo do rozpočtu kraje o 55 milionů méně, než se očekávalo. Hlavní inkaso daňových příjmů  však bude známo až v průběhu června a dalších měsíců.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 15. 5. 2015 - 08:00