Domů Aktuality Stavba obchvatu Chebu úspěšně pokračuje

Stavba obchvatu Chebu úspěšně pokračuje

​Jihovýchodní obchvat Chebu by měl na podzim letošního roku začít sloužit řidičům. Díky tomu se zklidní doprava ve městě a nová trasa by z centra měla odvést až 5 tisíc vozů denně, z toho 450 kamionů. Během dnešního kontrolního dne stavby to uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

​Stavbu obchvatu připravil Karlovarský kraj a získal na ni dotaci z ROP Severozápad. Celkové náklady projektu by měly dosáhnout asi 392, 6 milionu korun. „V současné době jsou provedeny stavební práce za 192 milionů korun, což je zhruba 50 procent finančního objemu celé akce. Daří se dodržet harmonogram stavby, takže počítáme s ukončením stavebních prací 31. srpna, kompletně bude projekt ukončen v listopadu. Průjezd Chebem tak bude mnohem bezpečnější a zlepší se i hluková zátěž a kvalita ovzduší,“ vysvětlil Jakub Pánik.



V listopadu 2014 byly dokončeny a uvedeny do předčasného užívání okružní křižovatka Svatý Kříž a okružní křižovatka Háje, aby byl provoz na stávající silniční síti ovlivněn stavbou co nejméně. V uvedeném období také probíhaly stavební práce na mostních objektech. V následujících týdnech bude na mostech zhotovena hydroizolace a položeny vozovkové vrstvy. Dokončí se úprava křižovatky na Podhrad a navazující sjezdy na sousední pozemky. „Město Cheb zainvestuje zbudování chodníků a osazení veřejného osvětlení ,  a to především v obci Svatý Kříž a v místě nové křižovatky na Podhrad. Práci jsme možná stavebníkům trochu zkomplikovali protihlukovou vyhláškou, ale pokud vím, snaží se tomu stavební ruch přizpůsobit,“ dodal starosta Chebu Petr Navrátil.  
      
Jihovýchodní obchvat Chebu má délku 3,4 km. Akce se realizuje  převážně v nové trase bez nutnosti dopravních uzavírek, pouze v místech napojení stavby obchvatu na silnice dochází k částečnému omezení dopravy.  
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 6. 5. 2015 - 17:08