Domů Aktuality Přípravy expozice Karlovarského kraje na EXPO 2015 finišují

Přípravy expozice Karlovarského kraje na EXPO 2015 finišují

​V italském Miláně otevřela na začátku května své brány Světová výstava EXPO 2015. V těchto dnech vrcholí i příprava expozice a doprovodného programu Karlovarského kraje. Kraj představí to nejlepší z lázeňství, cestovního ruchu, průmyslu i regionálních potravin.

​Hlavním motivem prezentace Karlovarského kraje je voda - „AQUA“, která je historicky spjata se vznikem kraje, léčí svou silou a přináší užitek. „V této spojitosti je pro expozici připraven krátký vícejazyčný animovaný film. Je jím legenda, jež se vrací do historie založení Karlových Varů a ukazuje, jak významnou roli v ní hrála voda a horké minerální prameny. Na 6. června pak plánujeme Den Karlovarského kraje spojený například s hudebním vystoupením tělesa PO-PO-trio,“ uvedl krajský radní Edmund Janisch.

V krajské expozici se představí také partneři z regionu – porcelánka THUN 1794, porcelánka Rudolf Kämpf v Loučkách či výrobce tradiční karlovarské soli Original Karlsbader Sprudelsalz. Mezi designově, barevně i prostorově nejvýraznější exponáty prezentace kraje patří umělecké kolekce sklárny Moser. Kurátorce výstavy Zdeňce Bílkové z Galerie umění v Karlových Varech se podařilo vhodně a nápaditě propojit myšlenky EXPO a vytvořit nejen vizuálně zajímavý expoziční záměr. Atmosféru prezentace umocní práce výtvarníků a designérů Viktora Chalepy a Jiřího Hanka nebo tvorba studentů a absolventů Střední průmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary. Návštěvníky určitě potěší ochutnávka likéru společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka.

Součástí doprovodných aktivit k propagaci výstavy EXPO 2015 v České republice se staly soutěže pro posluchače Českého rozhlasu, kteří měli možnost vyhrát atraktivní ceny v podobě dárkových poukazů na pobyty v Jáchymově, Františkových či Mariánských Lázních, gastronomické služby v Grandhotelu Pupp či vstupenky do muzea Jana Bechera nebo sklárny Moser. Výhry do rozhlasové soutěže věnovali partneři Karlovarského kraje. „Pobytové vouchery však budou moci získat i návštěvníci výstavy přímo v Miláně, aby se mohli seznámit s úrovní a kvalitou nabízených služeb,“ dodal Edmund Janisch.

Pro ty, kteří nebudou mít možnost zajet do Milána osobně, Karlovarský kraj připravuje na portálu cestovního ruchu Živý kraj tzv. „miniweb“, jenž bude přinášet aktuální informace přímo z místa výstavy a prostřednictvím fotografií ukazovat dění v českém pavilonu. Zde také najdou návštěvníci akce přímé kontakty na regionální firmy prezentující na výstavě své výrobky či služby.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 4. 5. 2015 - 09:37