Domů Aktuality Pacienty sokolovské nemocnice vítá zbrusu nové oční oddělení

Pacienty sokolovské nemocnice vítá zbrusu nové oční oddělení

​Karlovarský kraj úspěšně pokračuje v postupné modernizaci sokolovské nemocnice. Dříve nevyužívané prostory pavilonu E, ve kterých sídlilo ředitelství, nechal přestavět na lůžkové oční oddělení. Vznikly tak nové pokoje pro pacienty i zázemí pro zdravotnický personál.

„Naší snahou je, aby pacientům byly poskytovány služby v moderním  prostředí odpovídajícím současným standardům. Do přestavby očního oddělení Karlovarský kraj ze svého rozpočtu investoval celkem 14,8 milionu korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel během slavnostního otevření oddělení.

Pacientům budou sloužit nové komfortní pokoje až se čtrnácti lůžky a vlastním sociálním zařízením. „Před patnácti lety jsme začali hledat možnosti, jak získat místo pro oční oddělení, bojovali jsme s nedostatkem financí. Původně jsme přišli s kacířskou myšlenkou vystěhovat ředitelství a v jeho prostorách oddělení umístit. Podařilo se, nyní dokončená rekonstrukce se povedla a oční se úspěšně rozrůstá,“ uvedl primář oddělení Andrej Farkaš.

Karlovarský kraj bude v investicích do sokolovské nemocnice i nadále pokračovat. „Díky přestavbě podlaží bývalého ředitelství se uvolní působiště stávajícího očního oddělení pro gynekologicko-porodnické oddělení. Na jeho rekonstrukci a modernizaci oddělení dlouhodobě nemocných v pavilonu D vyčlenil Karlovarský kraj pro letošek ze svého rozpočtu 50 milionů korun,“ dodal hejtman.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 4. 2015 - 14:13