Domů Aktuality Do rekonstrukcí silnic kraj letos vloží téměř miliardu korun

Do rekonstrukcí silnic kraj letos vloží téměř miliardu korun

​Nejvíce peněz přitom půjde na stavbu obchvatu Chebu a modernizaci silnic v okolí Hroznětína. Kraj ale pokračuje také ve stavbě silnice mezi Merklínem a Pstružím, pracuje se na zajištění skalních masívů podél trasy z Karlových Varů do Kyselky. Akce jsou financovány s podporou z EU.

​„Máme ve správě silnice druhých a třetích tříd, kde musíme zajistit rekonstrukce a opravy. Na investice půjde letos 805, 8 milionu korun, ale důležité jsou i drobné opravy, údržba mostů, budování opěrných zdí a sanace svahů. Na tyto práce je vyčleněno téměř 118 milionů korun. Část z těchto peněz bude tvořit příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Jedná se o 164 miliony korun,“ upřesnil hejtman Martin Havel.

Opravy povrchů čekají silnice mezi Šindelovou a Lesíkem, Jindřichovicemi a Kraslicemi, Vojkovicemi a Damicemi nebo Abertamy a Vrškem. Opěrné zdi je třeba vybudovat v Bystřici, Jakubově nebo mezi Olovím a Krajkovou. „Rada Karlovarského kraje také v tomto týdnu schválila výsledek zadávacího řízení na dodavatele modernizace mostu ve Vokově, práce by měly přijít na asi 11 milionů korun,“ dodal hejtman. Přestavba se plánuje i v případě mostů v Kaceřově, Nových Hamrech či Vernéřově.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 4. 2015 - 09:21