Domů Aktuality Nejlepší střelkyně mezinárodní soutěže je z krajského úřadu

Nejlepší střelkyně mezinárodní soutěže je z krajského úřadu

​V uplynulém týdnu se na střelnici AVZO v Chebu uskutečnil 26. ročník mezinárodní střelecké soutěže "FREE CONTEST 2015". Akce se konala pod záštitou premiéra Bohuslava Sobotky a hejtmana Martina Havla. V ostré konkurenci zvítězila a nejlepší ženou ve střelbě byla vyhlášena Lenka Burešová z krajského úřadu.

Soutěž se tradičně pořádá mimo jiné jako Evropský armádní šampionát ve střelbě ze samopalu a pistole. Letos se účastnilo 114 tříčlenných družstev profesionálních i amatérských střelců z řad policie, armády nebo střeleckých klubů z osmi států. Úřednice Lenka Burešová se stala doslova senzací v ženské kategorii. „Pracovala jsem u armády jako občanský zaměstnanec a ke střelbě jsem se dostala při organizaci soutěží. Rozhodně netrénuji pravidelně, příležitost, abych si zastřílela, mám opravdu výjimečně. Ale baví mě to,“ popsala vítězka, která převzala pohár hejtmana z rukou krajského radního Edmunda Janische.

Účast v soutěži skvěle zúročilo i družstvo Odborného učiliště Horní Slavkov, jež v celkovém pořadí skončilo na 2. místě. „Je vždy pěkný pocit dokázat porazit profesionály, ale roli hraje i  kousek štěstí a náhody,“ dodal ředitel školy a soutěžící Petr Čavojský. Akce, kterou organizuje Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností ČR, se konala u příležitosti 70. výročí ukončení druhé světové války.
.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 4. 2015 - 13:34