Domů Aktuality Na trať do Horního Slavkova - Kounice opět vyjedou vlaky

Na trať do Horního Slavkova - Kounice opět vyjedou vlaky

Vlaky poprvé pojedou v sobotu 4. dubna. Půjde o tři víkendové páry vlaků po trase (Rakovník-)Žlutice - Bečov nad Teplou - Krásný Jez - Horní Slavkov - Kounice a zpět. Jeden pár vlaků pojede v úseku Horní Slavkov - Kounice - Krásný Jez a zpět. Provoz na trati finančně podpoří Karlovarský kraj a město Horní Slavkov.

​Spoje budou cestujícím k dispozici do 30. srpna 2015. Původně měly vlaky jezdit až do 28. září, avšak z důvodu výluky způsobené opravou mostu mezi Žluticemi a Štědrou pojedou jen do konce letních prázdnin. „Vlaky budou v provozu vždy v sobotu, v neděli a ve státní svátky, první přijede do Horního Slavkova-Kounice v 9:48,“ uvedla tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. 

Osobní železniční doprava se na trať z Krásného Jezu do Horního Slavkova-Kounice vrátila v červenci 2013. "Karlovarský kraj tehdy objednal pro opravenou trať tři páry osobních vlaků. V letošním roce společně s městem Horní Slavkov opět zafinancuje provoz vlaků, půjde pravděpodobně o částku 408 tisíc korun," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik. Spoje využívají především turisté a cyklisté, kteří se chtějí snadno dostat do Slavkovského lesa.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 3. 4. 2015 - 08:56