Domů Aktuality Snowboardistka z Božího Daru se stala mistryní ČR

Snowboardistka z Božího Daru se stala mistryní ČR

​Snowboardový team dětí a juniorů Karlovarského kraje slaví úspěchy. Poctivá příprava se vyplatila jedenáctileté Marii Kreisingerové z Božího Daru, která získala ve freestyle snowboardingu titul mistryně České republiky.


Tým, jehož činnost zajišťuje ve spolupráci se Svazem lyžařů ČR občanské sdružení Local parks, se během zimní sezóny připravoval ve skiareálech na Neklidu a Klínovci. Díky pravidelným tréninkům se brzy dostavily úspěchy. Členové týmu se během sezóny průběžně objevovali na předních příčkách domácích i zahraničních závodů. Kromě účasti v rakouské sérii Zillertal valley Ralley se závodníci podívali i na Mistrovství světa juniorů v Číně, kde Karlovarský kraj reprezentoval Daniel Kašpar.

Nejúspěšnější snowboardistkou z celého týmu je jednoznačně jedenáctiletá Marie Kreisingerová z Božího Daru. Ta vyhrála tři ze čtyř závodů Českého poháru ve freestyle snowboardingu a získala tak ve své kategorii titul mistryně České republiky. Karlovarský kraj, který mladé snowboardisty finančně podporuje, má tedy další úspěšnou sportovkyni, o níž ještě v budoucnu jistě uslyšíme.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 3. 2015 - 10:43