Domů Aktuality Kraj zajišťuje skály u Kyselky proti sesuvům

Kraj zajišťuje skály u Kyselky proti sesuvům

​Řidiči, kteří jezdí z Karlových Varů do Kyselky, se dočkají bezpečnější cesty. Karlovarský kraj zde provádí zajištění skalních masivů proti sesuvům. Sanační práce, na které získal prostředky ze Státního fondu životního prostředí, by měly být hotovy do konce srpna.

Silnice do Kyselky byla kvůli padajícímu kamení v minulosti několikrát uzavřena. Aby se podobná situace již neopakovala, připravila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje projekt na její zajištění. Celkové náklady projektu dosahují zhruba 98 milionů korun, přičemž Karlovarský kraj se na jeho realizaci podílí 10 %.

„Stavba pokračuje podle harmonogramu. Na trase z Karlových Varů do Kyselky se zajišťuje celkem 29 míst, z toho čtyři už jsou v současnosti dokončeny a na dalších šesti se pracuje," uvedl Petr Šťovíček z Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje.

Práce probíhají na skalách, které místy dosahují až několik desítek metrů. „V každé části se nejdřív vymýtí porosty, pak dojde k čištění masívů, následně probíhá vlastní statické zajištění sítěmi, případně se upraví záchytné plochy,“ doplnil Šťovíček.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 5. 3. 2015 - 10:20