Domů Aktuality ​Kraj získal další peníze na opravy silnic a mostů

​Kraj získal další peníze na opravy silnic a mostů

​Více jak tři desítky projektů Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje se podaří během tohoto roku zrealizovat díky dodatečně přiděleným prostředkům ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Jejich podrobný seznam včera odsouhlasila Rada Karlovarského kraje.

„Státní fond dopravní infrastruktury přidělil krajům na financování silnic II. a III. třídy 4,4 miliardy korun. Z této sumy bylo pro Karlovarský kraj vyčleněno celkem 164 560 000 korun. Peníze budou použity nejenom na opravy komunikací, které jsou ve špatném technickém stavu, ale i na rekonstrukce mostů,“ uvedla statutární zástupkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová.

Seznam Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje zahrnuje především ty úseky, u kterých již nelze provádět běžnou údržbu a lokální výspravy. Na komfortnější jízdu se mohou těšit řidiči například ze Sokolovska, Ostrovska či Krušných hor. Práce se naplno rozběhnou na silnicích mezi Šindelovou a Lesíkem, Jindřichovicemi a Kraslicemi, Vojkovicemi a Damicemi nebo Abertamy a Vrškem.

Z poskytnutých prostředků by mělo být hrazeno i statické zajištění komunikací. Opěrné zdi budou vybudovány v Bystřici, Jakubově nebo mezi Olovím a Krajkovou. Rekonstrukce čeká také mosty ve Vokově, Kaceřově, Nových Hamrech či Vernéřově. V souvislosti se stavbou Jihovýchodního obchvatu Chebu pak dojde k modernizaci místních křižovatek. Všechny stavební akce by měly být hotovy do konce října toho roku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 2. 2015 - 14:24