Domů Aktuality Kraj opět přispěje na vzdělávání pedagogů

Kraj opět přispěje na vzdělávání pedagogů

​Zastupitelstvo Karlovarského kraje schválilo finanční příspěvek ve výši 837 tisíc korun na vzdělávání nekvalifikovaných učitelů. Pro tento školní rok bude částka rozdělena na základě předložených žádostí o příspěvek 45 učitelům do osmnácti škol.

Žádat o finanční podporu mohly nejen základní a střední školy zřizované krajem, ale také školy zřizované obcemi. Poskytováním příspěvku na vzdělávání se Karlovarský kraj snaží zlepšit nedostatek kvalifikovaných učitelů ve všech stupních vzdělávání. „V porovnání s ostatními kraji v České republice je náš region z hlediska počtu kvalifikovaných učitelů na posledním místě. Proto jsme rádi, že můžeme tímto příspěvkem pomoci nepříznivou situaci změnit,“ uvedla Jana Trantinová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Žádost o finanční podporu podávají písemnou formou příspěvkové organizace kraje či obcí na odbor školství, mládeže a tělovýchovy Karlovarského kraje vždy do 30. září. Následně je žadateli s ohledem na schválený rozpočet, přidělena dotace, která je určena na jednoho studujícího zaměstnance na náhradu platu za čerpání pracovního volna na jeden kalendářní rok. Částka je stanovena na 25 000 korun na osobu pro organizace zřizované krajem a na 12 500 korun pro organizace zřizované obcemi, u nichž je podmínkou finanční spoluúčast příslušné obce.​
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 18. 2. 2015 - 11:28