Domů Aktuality V Kynšperku se konala konference projektů sociálních služeb

V Kynšperku se konala konference projektů sociálních služeb

​V minulém týdnu proběhly v areálu pivovaru v Kynšperku nad Ohří pod záštitou náměstka hejtmana Miloslava Čermáka současně závěrečná a zahajovací konference individuálních projektů Karlovarského kraje se zaměřením na služby sociální prevence.

Obsahem konference bylo vyhodnotit stav v oblasti podpořených sociálních služeb v rámci ukončeného projektu „Podpora sítě služeb sociální prevence v Karlovarském kraji“, financovaného z prostředků EU a nastínit cíle a aktivity nového, pokračujícího projektu „Služby sociální prevence v Karlovarském kraji“. „Jsem rád, že se v Karlovarském kraji podařilo nastavit velmi kvalitní systém spolupráce s organizacemi poskytujícími sociální služby. Klienti si v současnosti mohou vybrat ze široké škály služeb, které jsou pro ně nyní mnohem dostupnější, a jejich kvalita se neustále zvyšuje. Věřím, že i další realizace následných projektů, bude pro rozvoj této oblasti přínosem a to nejen pro klienty sociálních služeb, ale také pro odborný personál,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák na konferenci. Konference se účastnili také zástupci poskytovatelů sociálních služeb v kraji, kteří představili účastníkům sociální práci s klienty v praxi. 

Karlovarský kraj investoval do rozvoje sociálních služeb během uplynulých sedmi let téměř půl miliardy korun. Finanční prostředky byly vynaloženy na systémové i individuální projekty zaměřené na služby prevence, podporu sociálního začleňování duševně nemocných, podporu vyloučených lokalit či sociálně právní ochranu dětí. „Další finance, tentokrát na provoz sociálních služeb ve výši 257 milionů korun, bychom měli rozdělit poskytovatelům sociálních služeb už v únoru tohoto roku,“ doplnil náměstek hejtmana Miloslav Čermák. 

Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 30. 1. 2015 - 13:53