Domů Aktuality Studenti keramky poletí do Ruska

Studenti keramky poletí do Ruska

​V sibiřském městě Irkutsk se v příštím týdnu uskuteční v rámci Městského vzdělávacího fóra Mezinárodní ekologická konference. Na akci nebudou chybět ani studenti Střední průmyslové školy keramické a sklářské z Karlových Varů, kteří tam vyrazí spolu se svým pedagogickým doprovodem.


Program konference bude zaměřen na nejdůležitější směry rozvoje ekologie, jakými jsou například ekologická osvěta, ekologická práce s dětmi mimo vyučování či účast dětí na ekologických projektech ve městech. Na akci vystoupí se svojí prací zaměřenou na ochranu krajiny v České republice i studenti oboru ekologie a životního prostředí z Karlových Varů. Ti mimo jiné představí chráněná území Karlovarského kraje a obor, který studují.

Do sibiřského Irkutsku se vydají Anna Žižková, Matěj Mašek a Matěj Žejdl. O letenky a pojištění se postará Karlovarský kraj. Náklady související s pobytem pak hradí vedení města Irkutsk, se kterým má Karlovarský kraj uzavřenou partnerskou spolupráci.

Pro účastníky konference je připraven bohatý doprovodný program. Ten zahrnuje návštěvu budovy Irkutské státní univerzity, prohlídku města, výlet na jezero Bajkal či exkurzi do etnografického muzea Talcy. Studenti by se svým pedagogickým doprovodem měli vrátit zpátky do Čech příští neděli.

Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 1. 2015 - 10:18