Domů Aktuality Kraj rozdělí na sociální služby 257 milionů korun

Kraj rozdělí na sociální služby 257 milionů korun

​Karlovarský kraj získal na financování sociálních služeb pro rok 2015 částku 257 milionů korun. Prostředky rozdělí celkem 153 poskytovatelům těchto služeb v regionu. Změnou zákona přešla od 1. ledna 2015 tato kompetence přidělování financí pro poskytovatele sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí na kraje.

​​​​​Karlovarský kraj obdrží finanční obnos od Ministerstva práce a sociálních věcí ve vícero splátkách a bude je po schválení Zastupitelstvem Karlovarského kraje transparentně rozdělovat formou dotací jednotlivým poskytovatelům sociálních služeb. „Podařilo se nám získat o 13 milionů více, než tomu bylo v minulém roce a budeme se snažit, abychom pro klienty zajistili i nadále kvalitní a dostupné poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák na tiskové konferenci.

Pro Karlovarský kraj byl zákonem stanoven pevný koeficient 3,4%, který i do budoucna zajistí finance pro poskytovatele sociálních služeb. „Mezi nejnákladnější poskytované sociální služby patří bezesporu ty pobytové, určené klientům, kteří nejsou soběstační a potřebují nepřetržitou péči jiné osoby. Naší snahou ale je, aby lidé co nejdéle zůstávali doma, v prostředí, které je pro ně přirozené a jsou na něj zvyklí. Budeme tedy podporovat rozvoj takových služeb, aby s jejich pomocí byli i senioři nebo lidé se zdravotním postižením schopni co nejdéle fungovat ve svém vlastním domově,“ doplnil náměstek hejtmana Miloslav Čermák.​
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 28. 1. 2015 - 13:59