Domů Aktuality Běžkařům se v Krušnohoří nabízejí společné výlety

Běžkařům se v Krušnohoří nabízejí společné výlety

​Na společné výlety v Krušných horách zve příznivce běžeckého lyžování obecně prospěšná společnost První Krušnohorská. Chce tak lidem přiblížit krásu Krušných hor a zároveň pro ně připravit výjimečný sportovní zážitek. První výlet se konal 3. ledna, další by měly následovat na konci měsíce, v únoru a v polovině března.

Premiérové akce se zúčastnilo asi 90 vyznavačů běžeckého lyžování. „Trasy vedly v krásném okolí Božího Daru, stopy byly v rámci možností velmi dobře upraveny. Každý účastník dostal podrobnou mapku s nabídkou okruhů, jejich délku si mohl každý libovolně zvolit. Zabloudit se nedalo, jednalo se skutečně o výlet, nebyl to žádný závod se startem a na čas. Zájemci mohli využít při prezentaci profesionální poradenskou službu ohledně mazání vosků, někteří ji i rádi využili pro namazání vlastních lyží,“ uvedl jeden z běžkařů Jiří Málek.

Podobné výlety v upravených stopách plánuje První Krušnohorská v následujících termínech:
31. 1. 2015 v Abertamech
14. 2. 2015 v Nových Hamrech
14. 3. 2015 na Klínovci
Informace o zajištění výletů jsou k dispozici na internetových stránkách, jejichž prostřednictvím První Krušnohorská přináší mimo jiné aktuality o stavu upravovaných stop v Krušnohoří.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 5. 1. 2015 - 16:05