Domů Aktuality V Karlových Varech zahájí studium nekvalifikovaní učitelé

V Karlových Varech zahájí studium nekvalifikovaní učitelé

​V sobotu 20. září zahájí Fakulta pedagogická Západočeské univerzity Plzeň ve spolupráci s Karlovarským krajem výuku nekvalifikovaných pedagogů z našeho regionu. Studium bude probíhat na pedagogické škole v Karlových Varech.

Díky iniciativě vedení kraje společně s univerzitou se tím postupně bude řešit problém  vysokého počtu pedagogů bez potřebného vzdělání na regionálních školách, kteří by navíc podle nové legislativy nemohli nadále učit.

Zájem o studium projevilo původně okolo 320 nekvalifikovaných učitelů. „Na obor učitelství pro 1. stupeň základní školy se nakonec zapsalo 38 studentů, na učitelství pro mateřské školy 20 studentů. Ti budou moci studovat přímo v Karlových Varech, přičemž jejich výuku povedou pedagogové plzeňské fakulty. Vedení školy navíc bude usilovat o to, aby se počet studujících oboru učitelství pro mateřské školy navýšil na 30 lidí,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup. Nekvalifikovaní učitelé, kteří si budou chtít doplnit vzdělání pro vyšší stupně škol, budou studovat v Plzni.

Karlovarský kraj finančně podpořil zlepšení podmínek ke studiu přímo na pedagogické škole. „Na potřebné dovybavení prostor, kde bude výuka probíhat, jsme přispěli škole z krajského rozpočtu částkou okolo 200 tisíc korun,“ vyčíslil Václav Sloup. Dále přispěje kraj 70 tisíc korun na dopravu vyučujících z Plzně do Karlových Varů. ​
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 9. 2014 - 10:39