Domů Aktuality Do Karlovarského kraje zavítala delegace z Changpingu

Do Karlovarského kraje zavítala delegace z Changpingu

​V závěru týdne přicestovala do našeho regionu delegace z partnerského distriktu Changping. Kromě prohlídky Karlových Varů se zúčastnila i jednání se zástupci Karlovarského kraje. Mezi témata společné diskuze patřilo zejména lázeňství a turistika.

Delegaci z Changpingu vedla předsedkyně komise pro rozvoj turismu Yuan Limin, která hned v úvodu představila region, ze kterého přijela. „Distrikt Changping je turisticky vyhledávanou lokalitou s bezpočtem přírodních a kulturních památek. Cestovní ruch se zde velmi rychle rozvíjí. V současné době evidujeme 700 cestovních kanceláří, které se orientují nejenom na turismus, ale nově i na lázeňství. Rádi bychom využili vašich zkušeností k tomu, abychom mohli z Changpingu udělat vyhledávané lázeňské místo,“ uvedla Yuan Limin.

„Lázeňství má v našem regionu dlouholetou tradici a proto se rádi podělíme o potřebné zkušenosti. V této souvislosti bych však chtěla upozornit na jeho medicínský základ, nejedná se pouze o wellness. Bylo by proto vhodné, aby naši partneři spolupracovali i s lékaři,“ řekla náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová.

V souvislosti s propagací lázeňství se obě dvě strany bavily i o tom, že na svých webových stránkách spravují portály, které jsou zaměřeny na turismus. Při této příležitosti se dohodly na tom, že si odkazy na portály vymění. V dohledné době se tak návštěvníci turistického portálu Živý kraj budou moci seznámit s partnerským distriktem a jeho zajímavostmi.

V závěru jednání proběhla diskuse o turistických stezkách. V pekingském distriktu v současné době budují nové trasy pro turisty a tak se zajímali o to, jakým způsobem u nás funguje systém značení apod. „České republika patří mezi země s nejdokonalejší a nejhustší sítí turistického značení. O jeho údržbu se stará Klub českých turistů, který to dělá více méně dobrovolně. Karlovarský kraj každoročně uděluje příspěvky na obnovu turistického značení,“ upřesnila náměstkyně hejtmana.

O tom, jak u nás systém turistického značení funguje v praxi, se mohli zástupci partnerského distriktu přesvědčit i během odpoledního programu. V rámci něho absolvovali prohlídku kolonády a historického centra Karlových Varů. Nechyběla ani návštěva Zámeckých lázní.

Karlovarský kraj uzavřel partnerství s pekingským distriktem Changping v roce 2007. Od té doby proběhlo několik vzájemných návštěv. Více informací o spolupráci najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 9. 2014 - 12:07