Domů Aktuality Hejtman:Česko-čínské fórum je šance pro naše firmy

Hejtman:Česko-čínské fórum je šance pro naše firmy

​Druhým dnem pokračuje na Pražském hradě Čínské investiční fórum a setkání představitelů českých a čínských regionů. Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný přizval k účasti na této akci zástupce hospodářské komory, regionálních firem i podnikatele v cestovním ruchu a lázeňství. Hejtmany krajů, guvernéry provincií a další účastníky fóra přijal prezident ČR Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka.
​Hejtman Josef Novotný představil čínským investorům a zástupcům provincií, jichž se do Prahy sjelo na 600, během panelové diskuze Karlovarský kraj. „Seznámil jsem je s nabídkou Karlovarského kraje v oblasti lázeňství a turistických atraktivit, dále s průmyslovými zónami v Chebu, Aši, v Ostrově, Novém Sedle a se vznikající plochou Přátelství – Silvestr na Sokolovsku, ve Starém Sedle nebo v Nové Roli,“ vysvětlil. Nastínil hostům diskuze také možnost navázat kontakt s Krajskou hospodářskou komorou, která je připravena převzít roli prostředníka mezi čínskými firmami a podnikateli z našeho regionu.
 
V Praze se hejtman opět setkal s guvernérem provincie Hebei, který vedl delegaci všech zúčastněných čínských provincií. „Informoval jsem jej o založení pracovní skupiny, která se bude zabývat konkrétními oblastmi spolupráce, například společnou myšlenkou vzniku továrny na zpracování dřevní hmoty, jež se zatím z kraje většinou v surovém stavu vyváží za hranice. Chceme ale také pracovat na zvýšení počtu čínských turistů a lázeňských hostů přijíždějících do regionu,“ dodal hejtman. Čína a ČR včera podepsaly memorandum o podpoře založení asociace, jež by měla posílit meziregionální spolupráci čínských provincií se zeměmi střední a východní Evropy.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 8. 2014 - 12:41