Domů Aktuality Kraj nechal rekonstruovat pokoje a vyměnit okna v karlovarské nemocnici

Kraj nechal rekonstruovat pokoje a vyměnit okna v karlovarské nemocnici

​Devět nově opravených pokojů s plně vybaveným sociálním zázemím začne v příštím týdnu sloužit pacientům chirurgie a  gynekologicko - porodnického oddělení karlovarské nemocnice. Stavebníci také vyměnili všechna okna na jižní a východní straně pavilonu B. Akci financoval Karlovarský kraj třemi miliony korun.
Práce probíhaly v letních měsících tohoto roku. „ Chtěli jsme co nejméně zatížit běžný chod nemocnice a nekomplikovat pacientům jejich pobyt v nemocnici. Stavební akce byla proto velmi časově náročná, během čtyř týdnů se nejen měnila okna a budovaly koupelny, ale bylo nutné nově provést veškeré elektroinstalace na pokojích a rozvody kyslíku,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel. Součástí prací byla také výměna podlahových krytin a výmalba prostor na obou odděleních. „Chirurgické oddělení má kvalitní tým, dobré vybavení a chyběl nám komfort pro pacienty. Ten už jim nyní můžeme nabídnout,“ uvedl primář chirurgického oddělení karlovarské nemocnice Pavel Novotný. Rychlost oprav a nové příjemné prostředí ocenil také primář gynekologicko – porodnického oddělení Tomáš Semerádt, podle nějž se v karlovarské porodnici v posledních letech provádí přes 800 porodů ročně.

Obnova karlovarské nemocnice tím rozhodně nekončí. „ Jsou připraveny stavební úpravy v pavilonu C, kde je třeba vyměnit stoupací vedení  zdravotechnických instalací. Práce se plánují na závěr roku, protože jsou náročné na odstávky dotčených zdravotnických provozů,“ dodal Martin Havel. Mezitím Karlovarský kraj vstoupí do soutěže o evropské dotace z ROP Severozápad, odkud by chtěl získat finance na připravovanou centralizaci lékařské péče. Ta by znamenala především přestěhování těch oddělení nemocnice, jež jsou ve starých chátrajících budovách, do hlavních pavilonů. „Pacientům z Karlových Varů, ale i z dalších částí kraje se tak dostane potřebné zdravotnické péče v odpovídajících moderních prostorách, komfortnější zázemí budou mít k dispozici samozřejmě i lékaři, sestry a další personál,“ uzavřel Havel.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 8. 2014 - 14:46