Výrobci nejlepších pochoutek z našeho kraje dnes z rukou hejtmana Josefa Novotného převzali ceny v soutěži Regionální potravina 2014. V letošním ročníku akce získá značku výjimečné kvality devět výrobků. Usilovalo o ni 84 produktů od 20 výrobců.
Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly "Masné výrobky tepelně opracované" a kategorie "Ostatní".Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Kvalita produktů našich regionálních zemědělců a potravinářů stále stoupá, hodnotitelská komise proto neměla vůbec jednoduchou práci. Věřím, že se nám nakonec skutečně podařilo vybrat to nejlepší z naší místní nabídky,“ uvedl krajský radní Václav Jakubík.
Značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2014 získá 9 výrobků:
Hroznětínská krůtí šunka, Ladislav Zdeněk
Chebský kabanos, Roman Jelen
Ovčí sýr Arnika, Horský statek Abertamy s.r.o.
Sladký tvarohový krém s čokoládou, Belina s.r.o.
Chléb Boží Dar, Karlovarská pekárna TREND s.r.o
Bečovské oplatky, Stanislav Pytlík
Polotmavý 12 ležák, Pivovar Permon s. r.o.
Sušené višně, Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
Krásenské čajování – švestkové, Jitka Šimůnková
Výsledky soutěže Regionální potravina 2014 v Karlovarském kraji:
PEKAŘSKÉ VÝROBKY
1. Chléb Boží Dar Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
2. Máslový svatební koláček Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
3. Rychnovský dalamánek Antonín Baborovský
3. Preclíkový vrták Miroslav Diviš
CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY, VČETNĚ CUKROVINEK
1. Bečovské oplatky Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
2. Karlovarská minerální pralinka Miroslav Marek
3. Karlovarské pralinky Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ
1. Sladký tvarohový krém s čokoládou Belina s.r.o.
2. Jogurtová zmrzlina Hollandia Hollandia a.s.
3. Vánočník Jiří Kubernát - Farma
SÝRY VČETNĚ TVAROHU
1.- 2. Ovčí sýr Arnika Horský statek Abertamy s. r. o.
1.- 2. Tvaroh Belina s.r.o
3. Ovčí pivní sýr Horský statek Abertamy s. r. o.
ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE
1. Polotmavý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
2. Světlý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
3. Kynšperský zajíc 12° polotmavý ležák Kynšperský pivovar s. r. o.
OSTATNÍ
1. Krásenské čajování - švestkové Jitka Šimůnková
2. Krásenské čajování - dědečkovo Jitka Šimůnková
3. Krásenské čajování - babiččino Jitka Šimůnková
3. Lesní med z doupovských lesů Josef Šefčík
MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ
1. Chebský kabanos Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
2. Dyleňská klobása Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Slavkovský salám Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ, VČETNĚ UZENÝCH MAS
1. Hroznětínská šunka krůtí Ladislav Zdeněk
2. Lázeňská vepřová šunka Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Myslivecká slanina Pelant s.r.o
OVOCE A ZELENINA
1. Sušené višně Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
2. Sušená jablka plátky Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
3. Sušená jablka hranolky Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
Značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2014 získá 9 výrobků:
Hroznětínská krůtí šunka, Ladislav Zdeněk
Chebský kabanos, Roman Jelen
Ovčí sýr Arnika, Horský statek Abertamy s.r.o.
Sladký tvarohový krém s čokoládou, Belina s.r.o.
Chléb Boží Dar, Karlovarská pekárna TREND s.r.o
Bečovské oplatky, Stanislav Pytlík
Polotmavý 12 ležák, Pivovar Permon s. r.o.
Sušené višně, Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
Krásenské čajování – švestkové, Jitka Šimůnková
Výsledky soutěže Regionální potravina 2014 v Karlovarském kraji:
PEKAŘSKÉ VÝROBKY
1. Chléb Boží Dar Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
2. Máslový svatební koláček Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
3. Rychnovský dalamánek Antonín Baborovský
3. Preclíkový vrták Miroslav Diviš
CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY, VČETNĚ CUKROVINEK
1. Bečovské oplatky Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
2. Karlovarská minerální pralinka Miroslav Marek
3. Karlovarské pralinky Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ
1. Sladký tvarohový krém s čokoládou Belina s.r.o.
2. Jogurtová zmrzlina Hollandia Hollandia a.s.
3. Vánočník Jiří Kubernát - Farma
SÝRY VČETNĚ TVAROHU
1.- 2. Ovčí sýr Arnika Horský statek Abertamy s. r. o.
1.- 2. Tvaroh Belina s.r.o
3. Ovčí pivní sýr Horský statek Abertamy s. r. o.
ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE
1. Polotmavý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
2. Světlý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
3. Kynšperský zajíc 12° polotmavý ležák Kynšperský pivovar s. r. o.
OSTATNÍ
1. Krásenské čajování - švestkové Jitka Šimůnková
2. Krásenské čajování - dědečkovo Jitka Šimůnková
3. Krásenské čajování - babiččino Jitka Šimůnková
3. Lesní med z doupovských lesů Josef Šefčík
MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ
1. Chebský kabanos Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
2. Dyleňská klobása Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Slavkovský salám Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ, VČETNĚ UZENÝCH MAS
1. Hroznětínská šunka krůtí Ladislav Zdeněk
2. Lázeňská vepřová šunka Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Myslivecká slanina Pelant s.r.o
OVOCE A ZELENINA
1. Sušené višně Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
2. Sušená jablka plátky Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
3. Sušená jablka hranolky Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek má právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na svém obalu.
Za stránku zodpovídá
Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace
19. 8. 2014 - 14:43