Úvodní strana > Krajské listy > Značku Regionální potravina získá dalších devět výrobků

 Značku Regionální potravina získá dalších devět výrobků

Regionalni potravina
​Dalších devět pochoutek z našeho kraje, které mají výjimečnou kvalitu a chuť, se bude moci pyšnit značkou Regionální potravina 2014. V letošním ročníku soutěže o ni usilovalo 84 produktů od 20 výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly "Masné výrobky tepelně opracované" a kategorie "Ostatní".



​Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Kvalita produktů našich regionálních zemědělců a potravinářů stále stoupá, hodnotitelská komise proto neměla vůbec jednoduchou práci. Věřím, že se nám nakonec skutečně podařilo vybrat to nejlepší z naší místní nabídky,“ uvedl krajský radní Václav Jakubík.

K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Hroznětínská krůtí šunka, Ladislav Zdeněk

Masné výrobky trvanlivé
Chebský kabanos, Roman Jelen

Sýry včetně tvarohu 
Ovčí sýr Arnika, Horský statek Abertamy s.r.o.

Mléčné výrobky ostatní 
Sladký tvarohový krém s čokoládou, Belina s.r.o.

Pekařské výrobky včetně těstovin 
Chléb Boží Dar, Karlovarská pekárna TREND s.r.o

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek 
Bečovské oplatky, Stanislav Pytlík

Alkoholické a nealkoholické nápoje 
Polotmavý 12 ležák, Pivovar Permon  s. r.o.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě 
Sušené višně, Regent Plus Žlutice spol. s r.o.

Ostatní 
Krásenské čajování – švestkové, Jitka Šimůnková

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek má právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na svém obalu.

Za stránku zodpovídá: Jana Pavlíková
Datum vydání: 27.6.2014 9:20