Domů Aktuality Dřevěné schody a parkoviště na kola zvelebí Trojstátí

Dřevěné schody a parkoviště na kola zvelebí Trojstátí

​Především cykloturistům a návštěvníkům Hranic a okolí budou sloužit nové dřevěné schody a parkoviště na kola.

„Myšlenka na zrealizování dřevěných schodů přišla již před několika lety, kdy se zvažovala komplexní rekultivace místa. Místní dobrovolníci sháněli finanční prostředky, které byly využity na budování jiných prvků,“ uvedl  Josef Levý, realizátor dobrovolné obnovy Trojstátí.

Na nové bezbariérové schody přispěl částkou 40 tisíc korun Karlovarský kraj. „Trojstátí  jsem navšívil jako cykloturista a jsem rád, že se obnova tohoto historicky zajímavého místa daří.  Místo, kde se stýkají hranice tří regionů, Česka, Bavorska a Saska, si naší pozornost rozhodně zaslouží,“  uvedl hejtman Josef Novotný. 

Na realizaci parkoviště na kola přispělo i částkou 20 tisíc korun město Hranice. “Kola se ale musí někam opřít. Na popud cyklistické asociace jsme tak doplnili plošinu o zábradlí, které nám zbylo z minulého roku. Plošina je doplněna o zajímavý prvek dřevěného stativu. Na stativ si mohou návštěvníci položit svůj fotoaparát, spustit samospoušť a ve vhodném úhlu se vyfotit s historickými kameny za zády,“ dodal Josef Levý .
 
Schody i terasa jsou vyrobeny z kvalitního trvanlivého dřeva, sibiřského modřínu, který by měl vydržet v místních podmínkách.
 
 
Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 29. 4. 2014 - 14:29