Domů Aktuality Studenti z "keramky" maturovali v nových laboratořích

Studenti z "keramky" maturovali v nových laboratořích

​V uplynulém týdnu se konala na SPŠ keramické a sklářské Karlovy Vary praktická maturitní zkouška žáků oboru Aplikovaná chemie. Maturanti přitom poprvé pracovali ve dvou nově zrekonstruovaných chemických laboratořích.

Škola nechala laboratoře včetně zázemí přebudovat v rámci projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Karlovarském kraji. Pro výuku chemických předmětů tak žáci školy od nynějška využívají modernizované prostory. „Rekonstrukce včetně vybavení stála více než 2,6 milionu korun a byla spolufinancována z fondů Evropské unie,“ uvedla ředitelka školy Markéta Šlechtová.

V loňském školním roce byla přeměněna jedna z dalších chemických laboratoří na přírodovědnou učebnu, kterou škola letos dovybavila učebními pomůckami pro fyziku, biologii a ekologii. „Tyto pomůcky za více než půl milionu korun jsme pořídili z projektu zaměřeného na inovaci výuky přírodovědných předmětů na naší škole, který je spolufinancován z fondů Evropské unie,“ doplnila ředitelka. Střední průmyslová škola keramická a sklářská v současnosti nabízí budoucím uchazečům o studium sedm maturitních a dva učební obory.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 4. 2014 - 15:24