Domů Aktuality Logistická celoživotní akademie - šance ke vzdělání

Logistická celoživotní akademie - šance ke vzdělání

Zatímco dopoledne se plní lavice SOŠ logistické v Dalovicích žáky školy, odpoledne patří učebny dospělým. Ti mohou získat výuční list v oboru logistiky nebo se věnují cizím jazykům. Od ledna letošního roku jim to umožňuje projekt Logistická celoživotní akademie - certifikované místo EBC*L.

​Na kurzech se zajímavými formami a s využitím techniky během deseti měsíců proberou základní témata v  němčině, angličtině a ruštině. Každé pololetí bude ukončeno blokem s rodilým mluvčím. "Zaměstnanci ve službách se tak lépe domluví s turisty, kteří Karlovarský kraj navštíví," uvedla ředitelka školy Vladimíra Štrynclová. Podle ní je velký zájem  i o poměrně náročný kurz Podnikový logistik. Jednotlivé moduly propojují teorii a praxi a zvýší konkurenceschopnost v podnikání.

Dálkové nástavbové studium Podnikání je rozšířeno o nepovinný předmět dle evropských standardizovaných modulů Podniková ekonomika a Právo. Škola splnila podmínky a stala se certifikovaným zkušebním centrem EBC*L (The European Business Competence* Licence), kde mohou absolventi kurzu i další zájemci z řad veřejnosti složit zkoušky a získat certifikát úrovně A. EBC*L je v současnosti uznávaným kvalifikačním standardem pro oblast řízení a obchodu ve více než 31 zemích.

Ti, kteří potřebují získat výuční list, navštěvují kurzy zaměřené na poštovní logistiku podle Národní soustavy kvalifikací. Získáním čtyř profesních certifikátů (škola je autorizovaným subjektem) mají možnost úspěšní absolventi kurzů zažádat o vykonání závěrečné zkoušky s výučním listem oboru Manipulant poštovního provozu a přepravy.

Projekt financovaný z prostředků ESF „Logistická celoživotní akademie“ podporuje rozšíření nabídky dalšího vzdělávání pro dospělé v ekonomickém i technickém zaměření.Pro zájemce o získání výučního listu oboru Operátor skladování se koná 9.4. od 15 hodin informační seminář.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 3. 2014 - 13:14