Domů Aktuality Do kraje zavítal předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Do kraje zavítal předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

​V závěru února navštívil Karlovarský kraj na pozvání poslankyně a krajské zastupitelky Markéty Wernerové předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.



Program návštěvy zahájil u regionálního zaměstnavatele GR Electronic v Hranicích u Aše, který zpracovává elementy pro vyhřívání sedadel dodávaných pro automobilový průmysl. Tématem jednání byla kvalifikovaná pracovní síla, konkurenceschopnost firem, podpora malého a středního podnikání.

Další zastávkou se stal Krajský úřad v Karlových Varech a setkání s představiteli regionu v čele s náměstkem hejtmana Martinem Havlem. Diskutovalo se především o vízové politice, zdravotnictví a vlivu úhradové vyhlášky na hospodaření nemocnic a o lázeňství.

V Karlovarské krajské nemocnici se předseda asociace krajů setkal s jejím vedením, lékaři a ostatním zdravotním personálem. Společně řešili problematiku vzniku Komplexního onkologického centra v kraji.

Na prohlídku provozu dalšího z regionálních zaměstnavatelů zavítal Michal Hašek do sklárny Moser. Setkal se také se zástupci obecně prospěšné společnosti První rekodifikační, která představila projekt, jenž by měl usnadnit občanům orientaci v legislativě. V závěru návštěvy Michala Haška v regionu proběhla diskuze s novým možným investorem pro průmyslové zóny v Karlovarském a Jihomoravském kraji.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 6. 3. 2014 - 07:39