Domů Aktuality Na sociální služby v kraji půjde v letošním roce více peněz

Na sociální služby v kraji půjde v letošním roce více peněz

​Poskytovatelé sociálních služeb každoročně usilují v dotačním řízení Ministerstva práce a sociálních věcí o navýšení financí na svůj provoz. Díky změně v návrhu zákona o státním rozpočtu, kterou prosadil ve Sněmovně hejtman Josef Novotný, letos půjde na sociální služby namísto předpokládaných šesti miliard ještě o 1, 2 miliardy korun více.
Sociální služby v Karlovarském kraji z této sumy získají celkem 231, 8 milionu korun. „ Jde o aktuální výsledek dotačního řízení, pokud to porovnáme s loňským rokem, tehdy dotace pro zajištění sociálních služeb v Karlovarském kraji činily nejdřív 199 milionů korun, po dodatečném dofinancování se částka zvýšila na 220, 4 milionu korun. V meziročním srovnání došlo k navýšení finančních prostředků o 5 procent,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Poskytovatelé služeb odborného sociálního poradenství dostanou 6, 2 milionu korun, služby sociální prevence získaly 52,2 milionu korun. „Nejvíce peněz je určeno pro služby sociální péče, jde o 173, 4 milionu korun. Zařízení sociálních služeb zřizovaná Karlovarským krajem mají dotace ve stejné výši jako v roce 2013,“ objasnil Miloslav Čermák. Větší objem finančních prostředků šel naopak na rozvoj sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 31. 1. 2014 - 13:04