Domů Aktuality Kraj usiluje o rekonstrukci dalšího úseku trati Horní Slavkov – Krásný Jez

Kraj usiluje o rekonstrukci dalšího úseku trati Horní Slavkov – Krásný Jez

​V loňském roce byla částečně zprovozněna více než 15 let nepoužívaná trať z Horního Slavkova do Krásného Jezu. Vlaky vyjely z Krásného Jezu do Kounic. Karlovarský kraj nyní usiluje o rekonstrukci dalšího úseku této trati. Jedná o tom se Správou železniční dopravní cesty
Oprava trati z Kounic do Horního Slavkova by ale stála asi 20 milionů korun.
"Rada Karlovarského kraje vyjádřila takzvaný veřejný zájem, v podstatě závazek, že pokud se trať opraví, budou na ní jezdit vlaky," uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil. Veřejný zájem je nezbytný pro to, aby SŽDC mohla vůbec o rekonstrukci 1,6 kilometrového úseku trati uvažovat.

Po trati z Krásného Jezu do Kounic jezdily kromě nákladní dopravy i osobní vlaky, které využívali především turisté.  Díky dotaci kraje a města Horní Slavkov je provozovaly České dráhy. Přestože šlo jen referenční provoz tří párů osobních vlaků o všech prázdninových víkendech, zájem předčil očekávání.

Podobný režim by v budoucnu mohl být na celém úseku až do Horního Slavkova. Provoz by měl být podle slov náměstka Navrátila rozšířen na delší období a vlaky by zde měly jezdit častěji. 

Obnova úseku z Krásného Jezu do Kounic u Horního Slavkova stála SŽDC v několika etapách zhruba deset milionů korun, Vlaky tam jezdily od konce června do začátku září. Letos by měly jezdit od května až do konce září.
 
Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 29. 1. 2014 - 10:05