Domů Aktuality Nové vybavení pro strojírenskou i elektrotechnickou praxi získá ISŠ Cheb

Nové vybavení pro strojírenskou i elektrotechnickou praxi získá ISŠ Cheb

Integrovaná střední škola v Chebu plánuje vybavit školní dílny moderními soustruhy nebo frézkami. S novým vybavením budou ale pracovat i žáci v elektrotechnických dílnách nebo v gastronomických oborech. Díky podpoře Karlovarského kraje tak pokračuje projekt modernizace školních dílen, na nějž chce škola získat evropskou dotaci.

​Rada Karlovarského kraje v tomto týdnu schválila přípravu zadávacího řízení na vybavení dílen v celkové hodnotě přes 20 milionů korun. „Karlovarský kraj podporuje rozvoj technického školství nejen výstavbou nových moderních škol v Ostrově a v Sokolově, ale snažíme se o zvýšení úrovně vzdělávání žáků technických oborů napříč školami v celém regionu. Připomenu například podpis sektorové dohody v roce 2012, která usnadnila kontakt keramické školy v Karlových Varech s firmami v keramickém průmyslu, vybudování jazykového centra Gymnázia Cheb nebo postupné vybavení odborných učeben a laboratoří dvanácti našich středních škol, které umožní práci v těchto prostorách i žákům základních škol,“ upřesnil hejtman Josef Novotný. 

Zadávací řízení na modernizaci školních dílen ISŠ Cheb se bude týkat dodávky strojního vybavení obrobny, klempírny nebo kovárny, dodávky kuchyňského a restauračního vybavení pro výuku budoucích kuchařů, číšníků a dalších profesí v oblasti gastronomie. S novými přístroji budou žáci školy pracovat také v elektrotechnických dílnách. „Zástupci firem často zmiňují, že k nim absolventi škol přicházejí bez toho, aby dokázali pracovat s novými stroji a podle moderních trendů. V nově vybavených dílnách se žáci ISŠ Cheb budou moci na budoucí povolání připravovat mnohem lépe,“ dodal náměstek hejtmana Václav Sloup.

 Integrovaná střední škola Cheb je jednou z největších středních škol Karlovarského kraje, kterou v tomto školním roce navštěvuje 990 žáků  ve 26 oborech vzdělání ukončovaných maturitní i závěrečnou zkouškou.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 1. 2014 - 10:22