Domů Aktuality Po rychlostní silnici R6 by se mělo kompletně jezdit ve čtyřpruhu

Po rychlostní silnici R6 by se mělo kompletně jezdit ve čtyřpruhu

​Z podnětu hejtmana Josefa Novotného se ministerstvo dopravy rozhodlo aktualizovat studii technického řešení a efektivity dostavby rychlostní komunikace R6. Centrální komise ministerstva rozhodla o tom, že narozdíl od původně zamýšlených tří střídavých jízdních pruhů povede R6 od Karlových Varů do Nového Strašecí ve čtyřpruhu.
Po jednání s vedením karlovarské pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR to uvedl hejtman Josef Novotný.

Centrální komise ministerstva dopravy vybrala jednu z variant aktualizované studie, která počítá se souborem staveb od napojení na stávající R6 u Nového Strašecí až po Olšová Vrata. Stavět se bude po etapách, kterým budou předcházet výkupy pozemků a příprava staveb. „Během návštěvy zástupce MD ČR v Karlovarském kraji jsme se ohradili proti tomu, aby se v některých částech R6 jezdilo ve střídavém třípruhu, což považujeme za provizorní řešení, nekomfortní pro řidiče. Jsem rád, že se podařilo plán ministerstva změnit. Ministerstvo dopravy také podle dohody zařadilo stavbu úseku Nového Strašecí – Řevničov, obchvat Řevničova a první etapu obchvatu Lubence k financování za pomoci evropských peněz, tedy z Operačního programu Doprava II,“ upřesnil hejtman Josef Novotný.

O rozhodnutí centrální komise MD ČR byli informování i starostové dotčených obcí na trase rychlostní silnice R6. „V příštích měsících požádáme rovněž o písemnou informaci ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic o výkupu pozemků a přípravě staveb. Po roce od našeho posledního setkání s představiteli ministerstva dopravy, které se konalo letos na podzim, by se měla na základě dohody s MD ČR uskutečnit schůzka, během níž vyhodnotíme postup dostavby,“ dodal hejtman.
Dostavba rychlostní silnice R6 by měla přijít celkově zhruba na 28 miliard korun.
 
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 12. 2013 - 08:52