Domů Aktuality Soutěž S památkami Karlovarského kraje zná své vítěze

Soutěž S památkami Karlovarského kraje zná své vítěze

​Od června do konce října letošního roku mohli účastníci soutěže S památkami Karlovarského kraje sbírat na hradech a zámcích v regionu samolepky, které vlepovali do hracího archu a odesílali organizátorům akce. Vylosovaní výherci v tomto týdnu převzali na krajském úřadě z rukou radního Olega Kalaše zasloužené ceny.

​Soutěže se zúčastnilo celkem 52 milovníků památek. Každý z nich musel ve vymezeném období navštívit pět památek a jedno krajské muzeum nebo galerii. „Při návštěvě hradu v Lokti nám nabídli možnost účastnit se soutěže, tak jsme toho využili a jeli jsme se podívat ještě na Hartenberg, do Chyše, Valče a do Bečova,“ vysvětlila jedna z vítězek soutěže, gymnazistka Adéla Soulková z Bezdružic, která vyhrála mobilní telefon. Další z výherců, Martin Černý z Prahy,  se narodil v Mariánských Lázních a do našeho kraje se pravidelně vrací. „Nejvíc se mi líbilo ve Valči, protože mám čtyřletou dcerku, s níž jsme se mohli volně pohybovat v areálu zámku a navštívit výstavu panenek a kočárků,“ dodal. Jeho cenou v soutěži se stala navigace. Dalšími dvěma vylosovanými vítězi byli Tomáš Veselý a Lukáš Vrzal.


Podle krajského radního Olega Kalaše chystá Karlovarský kraj pokračování soutěže i na příští rok: „Lidé se tak nejen seznámí s našimi krásnými památkami, ale mají možnost navíc získat zajímavé výhry.“ O vyhlášení nového ročníku soutěže bude Karlovarský kraj informovat na svých internetových stránkách i v Krajských listech.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 12. 2013 - 14:51