Domů Aktuality Konference EuroRegio v Sokolově už příští týden

Konference EuroRegio v Sokolově už příští týden

Jak být kreativnější a efektivnější v podnikání a jak bojovat s nezaměstnaností - právě s tím poradí konference EuroRegio 2013, která se bude konat ve středu 4. prosince na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově. Akci pořádá Karlovarský a Plzeňský kraj spolu se Západočeskou univerzitou v Plzni.

Konference pořádaná pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného si klade za cíl představit realizované a nastartovat nové projekty v západních Čechách a ukázat praktické příklady pro boj s nezaměstnaností. „Doufáme, že se podaří prezentovat konkurenceschopné projekty a spolupráci mezi regiony, která může být pro další firmy nebo jiné kraje i městské správy příkladem,“ řekl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Část programu je věnována ukázce praktických projektů na podporu pracovního trhu a vzdělanosti. „Chceme upozornit na úspěšné příklady česko-německé spolupráce v regionálním rozvoji. Tématem bude například ukázka programů místní politiky zaměstnanosti v jednotlivých krajích,“ nechal se slyšet vedoucí odboru regionálního rozvoje krajského úřadu Jaromír Musil.

Příkladem může být projekt Lidský kapitál a inovace, jehož cílem je sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe v oblasti práce s talenty – vysokoškolskými studenty, výzkumníky a mladými profesionály. Pro Karlovarský kraj byla zpracována detailní analýza problematiky práce s mladými talenty, kteří často utíkají do jiných regionů. Následně absolvoval projektový tým Karlovarské agentury rozvoje podnikání řadu studijních návštěv po celé Evropě a nové zkušenosti nyní přenášejí do praxe.
 
 EuroRegio 2013 je meziregionální konference, která navazuje na úspěšné akce pořádané v Plzeňském kraji v letech 2003 - 2005.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 11. 2013 - 14:44