Domů Aktuality ISŠ Cheb má novou moderní učebnu

ISŠ Cheb má novou moderní učebnu

​Integrovaná střední škola v Chebu otevřela zbrusu novou učebnu - technologické centrum, které je plně vybavené počítačovou a strojírenskou technikou. Využívat ji budou nejen žáci integrované školy, ale i ti, kteří jsou dosud na základních školách a v budoucnu by se mohli stát studenty strojírenských nebo stavebních oborů.
Projekt vybavení učebny byl financován za pomoci dotace z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost – technika přišla zhruba na 1 milion korun, další vybavení učebny, například speciální nábytek, zvládla škola vyrobit vlastními silami. Partnerem projektu je Základní škola Cheb Kostelní, 4. ZŠ Cheb Hradební a ZŠ Skalná.  Zapojily se i regionální firmy, které poptávají kvalifikované síly především ve strojírenských oborech. „Cílem naší spolupráce je vzbudit zájem žáků sedmých až devátých tříd základních škol o technické vzdělávání v oboru, v němž pak u konkrétního zaměstnavatele najdou práci. Je to ekvivalent systému duálního vzdělávání, jež funguje v Německu,“ uvedl ředitel ISŠ Cheb Tomáš Mašek.

Učebna disponuje 10 počítači vybavenými odborným strojírenským softwarem, notebooky, 7 CNC frézkami nebo 3D tiskárnou. „Chtěl bych apelovat na zástupce hospodářských komor, aby upozornily firmy v regionu na to, jak je škola vybavena a že se snaží, aby žáci uměli reagovat na moderní trendy v oboru,“ zdůraznil náměstek hejtmana Václav Sloup. Průběžně se ale vzdělávají i sami učitelé, kteří absolvují odborné přednášky o technických a technologických novinkách, aby výuka nepokulhávala za praxí.


 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 9. 2013 - 16:38