Domů Aktuality 46. ročník TOURFILMu a 20. ročník TOUR REGION FILMu už brzy

46. ročník TOURFILMu a 20. ročník TOUR REGION FILMu už brzy

​Nejstarší festival turistických filmů na světě se bude opět letos konat radičně v Karlových Varech ve dnech 3. - 5. října 2013 v Grandhotelu Pupp a v lázeňském hotelu Thermal. Do soutěže se přihlásilo 747 filmů a multimédií ze 132 zemí světa. Českých filmů je letos 143, což je rekord.
Hlavní hvězdou festivalu se stane Céline Cousteau, vnučka nejstaršího oceánografa na světě Jacquese Yvese Cousteau, která pokračuje ve výzkumech slavného dědečka. „Přivítáme ji v pátek 4. října od 10:45 v hotelu Thermal. S tvorbou Céline Cousteau se můžeme setkat v celé řadě prestižních televizí,“uvedla Lucie Kubalová, koordinační manažerka festivalu.

Po dvacáté se uskuteční festival českých turistických filmů TOUR REGION FILM, jenž je součástí TOURFILMu. Festival TOUR REGION FILM má novinku, a sice udělování Grand Prix festivalu TOUR REGION FILM.

Vystupovat bude celá řada cestovatelů a celebrit. Svou účast přislíbila Hana Maciuchová, Václav Vydra, Miloslav Stingl, Radka Fišarová, Tomáš Hanák, Ota Jirák, Standa Motl, Michal Dvořák ze skupiny LUCIE, manželé Klempířovi, Vladimír Šimek, Petra Doležalová a Libor Špaček a další.

Po celé tři dny budou festivalem provázet Alena Zárybnická , Petr Čimpera a Pavel Klicpera.Na všechny projekce i bohatý doprovodný program je vstup zdarma.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 9. 2013 - 15:50