Domů Aktuality Hejtman v Chebu: Počítáme s rozvojem nemocnice

Hejtman v Chebu: Počítáme s rozvojem nemocnice

​Na další ze svých pracovních cest se hejtman Josef Novotný vydal do Chebu. Se zástupci chebské nemocnice a města jednal o budoucnosti zdravotnického zařízení, o směně majetku s městem a zavítal také do krajských domovů pro seniory, které čeká zateplení budov.

V chebské nemocnici informoval náměstek lékařské péče Pavel Kopecký hejtmana o záměru zachovat současný rozsah lékařské péče, tedy dosavadní obory a onkologický stacionář. V budoucnu by chtěla nemocnice jednat s pojišťovnami například o možnosti rozšířit počet lůžek na interním oddělení, protože narůstá počet pacientů z Mariánskolázeňska. Generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Petr Svoboda vysvětlil, že se v současnosti připravuje soutěž na zhotovení projektu dostavby nemocnice, ovšem mezitím bude zapotřebí vyřešit financování akce. Hejtman také účastníky setkání upozornil že v ROP Severozápad je k dispozici pro oblast zdravotnictví asi 600 milionů korun, které se rozdělí mezi Karlovarský a Ústecký kraj. „Bude tedy záležet především na tom, jak rychle a kvalitně budou mít nemocnice připravené projekty pro chystanou výzvu,“ dodal.

Se starostou města Chebu Pavlem Vanouškem a s místostarostou Vladimírem Hartmannem řešil Josef Novotný majetkoprávní vypořádání mezi Karlovarským krajem a městem. Společně si také prohlédli pozemky i budovy, které by si případně v budoucnu kraj a město mohly předat.

V chebském Domově pro seniory „SPÁLENIŠTĚ“ si hejtman prohlédl rekonstruované prostory, do jejichž přestavby Karlovarský kraj v uplynulých letech vložil okolo 50 milionů korun. Nyní má Domov připraven projekt zateplení budovy, nicméně výdaje na provedení prací zatím přesahují finanční možnosti zařízení.

V říjnu začne se zateplením budovy, včetně opravy střechy a zhotovení nové fasády Domov pro seniory „SKALKA“. Podle ředitelky Rady Müllerové by Domov chtěl pokračovat i ve vnitřní přestavbě a v budoucnu nabídnout klientům dvě patra pro seniory s demencí, kteří potřebují zvýšenou péči.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 8. 2013 - 10:50