Domů Aktuality Zahraniční dobrovolníci přijedou pomáhat s ochranou přírody

Zahraniční dobrovolníci přijedou pomáhat s ochranou přírody

​První dva srpnové týdny bude v Karlovarském kraji pracovat třináct mladých dobrovolníků ze zemí střední Evropy a Balkánu. Pomáhat budou s ochranou přírodních i kulturních krás regionu.
Do práce se mladí lidé zapojí například v Bečově nad Teplou, Ovesných Kladrubech nebo Krásném údolí.. Mezinárodní dobrovolnický projekt, tzv. workcamp pořádá INEX – Sdružení dobrovolných aktivit (INEX-SDA) a zároveň je součástí projektu Learn, Volunteer, Share pod záštitou organizace SEEYN za podpory Visegradského fondu.
 
Dobrovolníci budou mít za úkol čištění rybníka, sázení stromků, práce v bečovské botanické zahradě nebo pomoc na ekofarmě. „Workcamp však nebude jen o práci. Ve volném čase bude skupinka dobrovolníků poznávat zdejší region. Chceme jim ukázat co nejvíce z místních pamětihodností a zajímavostí,“ uvedla jedna z vedoucích projektu Lenka Křičková. Dostatek času budou mít i na to, aby se vzájemně poznávali. Smyslem dobrovolnického projektu je kromě pracovní činnosti i setkávání různých kultur a to, že dobrovolníci z ciziny poznají Českou republiku z jiné než turistické perspektivy.

INEX-SDA, pod jehož záštitou budou dobrovolníci na místě pomáhat, je neziskovou organizací, která se dobrovolnictvím zabývá již od roku 1991. Přijímá zahraniční dobrovolníky na krátkodobé i dlouhodobé projekty u nás, a stejně tak umožňuje českým zájemcům vyjet za dobrovolnictvím do zahraničí. Cílem projektů v České republice je podpora venkova, pomoc místním komunitám, řešení ekologických problémů nebo pomoc při rekonstrukci historických objektů.​
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 7. 2013 - 10:18