Domů Aktuality Oslavte Den dětí v přírodě

Oslavte Den dětí v přírodě

​U příležitosti dětského dne připravilo Muzeum Cheb hned dvě akce. Děti se při nich nejen zabaví, ale zároveň se nenáročnou formou dozvědí více o té části fauny, která je mnohdy lidským okem těžko zachytitelná, avšak tvoří největší skupinu zvířat na světě. Řeč je o hmyzu.

V pátek 2. 6. 2023 budou návštěvníci akce „Hmyzí svět na bývalém vojenském cvičišti aneb na Cechu to žije“ pátrat po motýlech a čmelácích, kteří se budou vyskytovat na rostlinách, listí nebo zemi. Zároveň si vyzkoušejí smýkaní travin entomologickou síťkou a objeví pestrost místní krajiny. Nenáročnou trasu v délce 2–3 kilometry absolvují zájemci s Liborem Dvořákem a Kateřinou Dvořákovou z Českého svazu ochránců přírody Kladská. Součástí exkurze je také doprovodný program formou tematických her pro školáky i předškoláky. Akce začíná od 15.50 hodin před rozhlednou na Panském vrchu.

O den později, tedy v sobotu 3. 6. 2023, proběhne na pozemkové lokalitě Kolová „Setkání s přírodou“. Prostřednictvím různých stanovišť se účastníci seznámí s „neviditelným světem kolem nás“, budou mít možnost nahlédnout do včelího úlu nebo sledovat pod mikroskopem živočichy žijící pod volní hladinou. Sraz je ve 13. hodin u studánky na Kolové u Kynšperku nad Ohří. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jarmila Ivasková
Datum aktualizace 30. 5. 2023 - 13:10