Domů Aktuality Do Karlovarského kraje se sjedou záchranáři z celé České republiky

Do Karlovarského kraje se sjedou záchranáři z celé České republiky

​Během prvního červnového víkendu budete mít jedinečnou příležitost vidět zásah zdravotnických záchranných služeb z celé republiky. Jejich metodické cvičení „Karlovarská putovní 155“ proběhne v atraktivních lokalitách regionu, kde budou řešit úkoly, které prověří jejich schopnosti. Záštitu nad akcí převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Program akce bude zahájen v pátek 3. 6. 2023 „mimořádnou událostí“. Do simulovaného cvičení se zapojí záchranáři, operátorky zdravotnického střediska, ale také ostatní složky IZS. Cílem je především nácvik komunikace a týmové spolupráce. Následně se v sobotu 14 týmů vydá na trasu, kde budou plnit různé zdravotnické úlohy. Ze sedmi stanovišť budou veřejnosti přístupná pouze dvě – Mlýnská kolonáda a obchodní centrum Varyáda. Akce bude završena v neděli spanilou jízdou sanitních vozů všech zúčastněných krajů.

Po celý víkend je třeba dbát na zvýšenou opatrnost kvůli frekventovanějšímu pohybu sanitních vozů nejen na silnicích, ale také v místech pro pěší nebo v centru měst. Více informací a podrobný program najdete v tiskové zprávě​​ (1,92 MB, PDF)Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jarmila Ivasková
Datum aktualizace 26. 5. 2023 - 09:03